Krāsaini humosi

Kopējais laiks:
30 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Vegāna
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

Biešu humoss
200 g konservēti zaļie zirnīši
150 g vārītas bietes
1/2 tējkarotes tahini pasta
1/2 tējkarotes kumīns
13 g citronu sula
1 g sāls
38 g olīveļļa
1/2 daiviņas ķiploki
2 g pipari
Zaļo zirnīšu humoss
200 g konservēti zaļie zirnīši
100 g zaļie zirnīši (svaigi vai atsaldēti)
1/2 tējkarotes tahini pasta
13 g citronu sula
1 g sāls
38 g olīveļļa
1/2 daiviņas ķiploki
Kurkumas humoss
200 g konservēti zaļie zirnīši
1/2 tējkarotes tahini pasta
1/4 tējkarotes kurkuma
13 g citronu sula
1 g sāls
38 g olīveļļa
1/2 daiviņas ķiploki

Pagatavošana

Humoss ir ātrs, vienkāršs un lielisks papildinājums gan rūpīgi pārdomātam svinību galdam, gan arī spontānam piknikam. Tas garšo visiem!
1.
Virtuves kombainā vai blenderī liek visas humosa sastāvdaļas un blendē, līdz viss sablendējies krēmīgā konsistencē.
2.
Ja blenderim ir grūti vai liekas, ka humoss ir par sausu, tad pievieno pavisam nedaudz ūdens – lai blenderim vieglāk.
3.
Pasniedz kā mērci pie dārzeņiem, čipsiem, krekeriem vai smērē uz maizes.