Kāpostu sautējums

Kopējais laiks:
1 h 20 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
1 h
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Vegāna
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

400 g kāposti
200 g burkāni
200 g sīpoli
400 g konservēti tomāti savā sulā
10 g ķiploki
5 g rozmarīns
5 g persilāde
10 g sāls
20 g cukurs
10 g pipari
20 g olīveļļa cepšanai
15 g pētersīļi

Pagatavošana

1.
Dārzeņus nomizo un sagriež mazākos gabalos.
2.
Sakarsētā katlā liek cepties sīpolus un ķiplokus. Kad sīpoli ir caurspīdīgi, pievieno rozmarīnu un burkānus. Apcep un pievieno kāpostus. Apsautē, līdz kāposti uz pusi samazinājušies apjomā. Pievieno tomātus un persilādi. Uzliek vāku un sautē uz mazas uguns 20 minūtes. Pievieno sāli, cukuru un piparus pēc garšas.
3.
Pasniedz ar smalki sagrieztiem pētersīļiem.