Falafela Budas bļoda

Kopējais laiks:
45 min
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Vegāna
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

8 gab. falafela bumbiņas
200 g saldie kartupeļi
200 g kale kāposti
100 g marinētas bietes
150 g stikla nūdeles
4 ēdamkarotes humoss
1 tējkarote paprikas pulveris
½ tējkarote sāls
½ tējkarote malti pipari WELL DONE
50 g mandeles

Pagatavošana

Budas bļoda ir ēdiena koncepts, nevis recepte. Tas ir skaisti noformēts ēdiens, un, pareizi sakomplektēts, bļodas saturs izceļas ar īpaši augstu uzturvērtību. Tā ir sātīga, veselīga un uzturvielām bagāta maltīte. Lai pagatavotu Budas bļodu, tā jāsadala četrās vienādās daļās. Vienu no tām pilda ar olbaltumvielām bagātiem produktiem (pākšaugi, rieksti, tofu, soja, gaļa, zivs), otru – ar ogļhidrātus saturošiem graudaugiem (to skaitā dažādas nūdeles), trešā sastāv no dārzeņiem (svaigi, marinēti, cepti), bet ceturtajā daļā liekam “topingus” (sēkliņas, dīgsti, mērces, grauzdiņi, kraukšķīgi sīpoli, rieksti u. tml.). Veidojot Budas bļodu, ir svarīgi domāt ne tikai par garšu saderību, bet arī par dažādību krāsās un tekstūrās.
1.
Nomizotu saldo kartupeli sagriež 1 x 1 cm lielos kubiņos, liek uz cepamās pannas, apslaka ar eļļu, apber ar sāli, pipariem un paprikas pulveri un cep 180 ºC temperatūrā 30 minūtes.
2.
Šīs Budas bļodas pagatavošanā izmanto jau gatavas saldētas falafela bumbiņas. Tās apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā no visām pusēm zeltaini brūnas.
3.
Pagatavo stikla nūdeles, kā norādīts uz iepakojuma.
4.
Kale kāpostus saplēš mazākos gabaliņos, liek uz pannas, pievieno nedaudz olīveļļas, sāli, maltus melnos piparus un 2 ēdamkarotes ūdens. Kāpostus apsautē, līdz tie kļūst mīkstāki un koši zaļi.
5.
Lēzenā bļodā kārto saldos kartupeļus, kale kāpostus, nūdeles, bietes, 4 falafela bumbiņas un 2 ēdamkarotes humosa. Visu pārber ar drupinātām grauzdētām mandelēm.