Cepti rabarberi ar vaniļas saldējumu

Kopējais laiks:
50 min
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

350 g rabarberi
100 g cukurs
100 g cepumi “Selga” ar iebiezināto pienu
200 g saldējums “Karlsons” vaniļas–šokolādes–upeņu
300 g zemenes
30 g sviests Parmareggio

Pagatavošana

Viegls, ātrs, atsvaidzinošs un garšīgs deserts darbadienas vakaram.
1.
Rabarberus nomazgā un nomizo. Liek traukā ar cepamo papīru, pārber ar cukuru.
2.
Katliņā izkausē sviestu. Cepumus sadrupina, tiem pievieno izkausēto sviestu.
3.
Drupačas liek cepties līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 8 minūtēm. Tad atdzesē.
4.
Rabarberus cep līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes.
5.
Uz šķīvja kārto drupačas, rabarberus, zemenes un saldējumu.