Banānmaize ar šokolādes gabaliņiem

Kopējais laiks:
1 h 30 min
Sagatavošanās laiks:
40 min
Gatavošanas laiks:
50 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
1
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

280 g kviešu miltu
¾ tējkarotes sodas
½ tējkarotes cepamā pulvera
½ tējkarotes sāls
1 tējkarote kanēļa
150 g cukura
3 banāni
60 g bezpiedevu jogurta
1 vaniļas pāksts
200 g tumšās šokolādes
50 g piena šokolādes
85 g sviesta
2 olas

Pagatavošana

1.
Bļodā liek miltus, sodu, cepamo pulveri, sāli un kanēli.
2.
Atsevišķā bļodā olas uzputo kopā ar cukuru.
3.
Citā bļodā banānus samīca ar dakšu. Pievieno olas un jogurtu.
4.
Izkausē sviestu un atdzesē.
5.
Šokolādi sagriež mazos gabalos. Pie tumšās šokolādes pievieno 2 ēdamkarotes miltu, samaisa.
6.
Pie miltiem pievieno banānu un olas masu, samaisa. Pievieno izkausēto sviestu, samaisa.
7.
Masai pievieno tumšo šokolādi un viegli izmaisa.
8.
Masu liek maizes formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Pārkaisa ar piena šokolādi.
9.
Liek cepties 170 ºC temperatūrā 50 minūtes, līdz maize ir zeltaini brūna.