Balto greipfrūtu un fetas salāti

Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

200 g (1 gab.) greipfrūts
150 g (1 gab.) apelsīns
100 g (1 gab.) sarkanie sīpoli
⅓ gab. citrons
½ gab. gurķis (garais)
100 g salātu maisījums
25 g rukola
70 g fetas siers
20 g Indijas rieksti
1 ēdamkarote balzametiķis
2 ēdamkarotes eļļa
2 g sāls

Pagatavošana

Viegli, atsvaidzinoši un krāsaini salāti. Svaigi citrusaugļi kopā ar krēmīgu fetas sieru un pikantu salātu mērci. Citrusaugļus iespējams pielāgot savām vēlmēm, kā, piemēram, izvēloties sarkanos greipfrūtus, kam ir nedaudz saldāka garša.
1.
Sīpolus sagriež plānās ripās, liek bļodā, aplej ar citronu sulu, eļļu un pievieno sāli. Kārtīgi samaisa un noliek malā, līdz tiek sagatavotas pārējās sastāvdaļas.
2.
Greipfrūtiem un apelsīniem nogriež mizu un sagriež šķēlēs. Nemizotu gurķi sagriež plānās ripās.
3.
Bļodā liek salātu maisījumu, rukolu, viegli sakapātus Indijas riekstus un visas iepriekš sagatavotās sastāvdaļas. Pāri ber sadrupinātu fetas sieru.
4.
Sajauc eļļu, balzametiķi un sāli. Īsi pirms pasniegšanas lej pāri salātiem un viegli samaisa, lai fetas siers pilnībā neizjūk.