Aveņu un vaniļas pudiņa tarte

Kopējais laiks:
50 min
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
8
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

200 g kārtainā bezrauga mīkla
125 g cukurs
250 g piens
4 olu dzeltenumi
1 ēdamkarote želatīns
50 g ūdens
1 tējkarote vaniļas pasta
500 g saldais krējums
500 g avenes
100 g pūdercukurs

Pagatavošana

Tarti iespējams pagatavot ar jebkurām sezonas ogām pēc izvēles.
1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
2.
Divas kārtainās mīklas plāksnes savieno, izrullē tās nedaudz lielākas, ieklāj tartes formā un nogriež to, kas karājas pāri maliņām.
3.
Ja ir vēlēšanās, tad no pāri palikušās mīklas ar dekoratīvo nazi vai griezēju var izgriezt strēmeles, ko uzlikt uz tartes maliņām.
4.
Liek cepties krāsnī uz 20 minūtēm, izņem un atdzesē.
5.
Nelielā trauciņā ūdenī uzbriedina želatīnu.
6.
Sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru.
7.
Katliņā karsē pienu, saldo krējumu un vaniļas pastu. Kad sāk vārīties, noņem no uguns.
8.
Pusi masas pielej olu dzeltenumiem un izmaisa.
9.
Sajauc visu kopā un karsē uz uguns vēl 2–3 minūtes.
10.
Pievieno uzbriedināto želatīnu un maisa, kamēr želatīns izkūst.
11.
Masai ļauj atdzist apmēram 20 minūtes. Tad to lej atdzesētajā tartes formā, pa virsu vēl nesastingušajam pudiņam kārto avenes tā, lai būtu nosegta visa virskārta.
12.
Tarti liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām, līdz pudiņš sabiezē.