Augļu salāti

Kopējais laiks:
25 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
15 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
4
Vegāna
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

300 g vīnogas
250 g granātāboli
300 g apelsīni
100 g mellenes
10 g agaves sīrups
10 g piparmētras
100 g avenes
500 g Vidusāzijas melone
40 g dzērvenes
100 g citroni
125 g mini mocarella

Pagatavošana

1.
Augļus nomazgā. Meloni nomizo, iztīra no sēklām un sagriež mazos gabalos. Granātābolu pārgriež uz pusēm un ar kausiņa palīdzību izsit ārā sēklas.
2.
Pagatavo mērci. Izspiež sulu no apelsīniem un citroniem, pievieno agaves sīrupu un šķipsniņu sāls. Uzvāra to katliņā līdz pirmajam burbulim, noņem no uguns un atdzesē.
3.
Augļus pasniedz bļodiņās ar mocarellas sieru un piparmētrām. Pārlej ar apelsīnu mērci.