Asās gaļas bumbiņas ar siera mērci uzkodu platei

Kopējais laiks:
1 h 10 min
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

200 g liellopu maltā gaļa
½ sīpols
½ ola
2 ēdamkarotes barbekjū mērce
1 ēdamkarote eļļa
125 g piens
25 g sviests
25 g milti
25 g Čedaras siers
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
neliela daiviņa ķiploka

Pagatavošana

Bagātīga un sātīga uzkoda. Pasniedzama gan uzreiz pēc pagatavošanas, gan atdzesēta.
1.
Malto gaļu liek bļodā, pieber sāli un piparus, pievieno smalki sakapātu sīpolu un olu. Gaļu kārtīgi samīca, un veido mazas bumbiņas. Pannā uzkarsē eļļu, kur apcep bumbiņas, līdz veidojas kraukšķīga garoziņa, tad samazina plīts karstumu uz minimālo, uzliek vāku un atstāj sutināties aptuveni 15 minūtes.
2.
Nelielā katliņā lej pienu un pievieno sviestu. Kamēr tas karsējas, sarīvē sieru. Kad sviests izkusis, nepārtraukti maisot, pieber miltus un turpina maisīt, līdz mērce sāk biezēt. Ņem nost no uguns un pievieno sieru, saspiestu ķiploka daiviņu un piparus. Visu kopā strauji maisa, līdz siers izkusis un mērce ieguvusi viendabīgu konsistenci. Lai mērce būtu vēl viendabīgāka, to var sablendēt ar mikseri.
3.
Gaļas bumbiņas apviļā asajā mērcē, kārto uz uzkodu plates un pasniedz kopā ar mērci.