Siera Gardēžu klubs
Ieskaties sieru pasaulē!
Atpakaļ
Ja domāji, ka vienīgais, kas atšķir sierus ir tajos atrodamo caurumu izmērs, ir īstais laiks atklāt sev pasaules sieru daudzveidību. Sierus iedala gan pēc to briedināšanas ilguma, gan cietības, asuma, krāsas un, protams, arī garšas. Uzzini, ar kādiem produktiem vislabāk kombinēt dažādos sierus, izmēģini jaunas receptes un pat iemācies pareizi izcept sieru.

Par Sieru

Brinza
Brinza – tā ir maiga, nogatavojusies raudzējoties baltā siera sālījumā. Brinza tiek izgatavota no kazas, aitas, bifeļu vai govs siera, un to maisījumiem. Dažreiz šo sieru sajauc ar grieķu Fetas sieru, bet tie, kas prot atpazīt Brinzu, vienmēr pamana balto kuba formas bloku Maximas veikalu plauktos.
Mocarela
Mocarella – liess un maigs, visbiežāk bumbiņas formas siers, kas ir radies Neapolē. Šo sieru var pievienot makaroniem, svaigu gurķu un tomātu salātiem ar olīvu mērci. Kopā ar mocarellu lieliski sader baziliks un grauzdēta sarkanā paprika. Vēlaties uzzināt vairāk par itāļu virtuves zvaigzni? Noskatieties dokumentālo filmu „Mozzarella Inc.”, kas aizraujoši atklāj šī siera vēsturi pašu itāliešu acīm.
Feta
Feta – asi sāļš siers, kas atgādina saspiestu biezpienu. Grieķi ražo Fetas sieru jau tūkstošiem gadu, un Homera ražošanas process ir aprakstīts “Odisejā”. Par Fetu var saukt tikai to sieru, kas ražots Grieķijā, tās nosaukums ir aizsargāts ar likumu. Šis siers tiek pagatavots no aitas un kazas piena. To ēd atsevišķi vai ar maizi, olīvēm, tas arī lieliski piemērots svaigiem salātiem, makaroniem, vistas gaļai un jūras veltēm.
Cietie sieri
Parmigiano Reggiano – pasaulē slavenākais cietais siers no Parmas Itālijā. Gadiem noturēts pagrabos, tādēļ tas ir vēss, sauss, laužot sadalās faktūrainos gabaliņos. Parmezāna recepti viduslaikos atklāja Parmas mūki. Viņi saka, ka šis ir iecienītākais siers pasaulē.
Cietie sieri
Tie ir sieri, kuru garša ir īpaši iecienīta. Lai tie nobriestu, nepieciešams ne viens vien gads. „Grana Padano” – saldens cietais siers, kas pēc ārējā izskata ir ļoti līdzīgs parmezānam. „Džiugas” – lietuviešu sieru lepnums, ko iecienījuši pat ārzemju gardēži. Jo siers ir ilgāk nobriedināts, jo tas ir cietāks un tumšāks.
Sieri uz grila
Piedāvājam jaunumu Jūsu virtuvei – sierus, kas paredzēti cepšanai uz grila. Parasti esam pieraduši uz grila cept gaļu vai zivi, un noteikti ne visi ir atklājuši brīnišķīgu alternatīvu – cepto sieru. Siera meistari ražo speciālas sieru šķirnes, kuru īpašā garša un aromāts pamostas, gatavojot tos uz uguns. Jau sen ir pierādīts, ka turēties pretī aromātam, ko izplata kūstošais siers, ir gandrīz neiespējami. Izmēģiniet mūsu cepto sieru receptes!
Sieri ar piedevām
Sieri ar piedevām – tie ir sieri, kuru garša papildināta ar dārzeņiem vai garšvielām, kas piedod sieram savdabīgu raksturu. Brīnišķīgus sierus ar ekskluzīvām garšām ražo arī vietējie meistari, piemēram, “Latvijas Piens” – sieru “Lettlander” (“Trikantālers”) ar siera amoliņa sēklām. To augstu vērtē asas, specifiskas garšas cienītāji. Rekomendējam baudīt sieru “Lettlander” (“Trikantālers”), sagriežot to gabaliņos un pasniedzot kā uzkodu.

Receptes

Mūsu pakalpojumiVisi pakalpojumi

Rēķinu apmaksa Aizdevumi Dāvanu kartes Transportu biļetes Latvijas loto Makšķerēšanas kartes