Steiks ar dārzeņiem un sinepju mērci

1h
Izprintēt
  0 vērtējumu
Sastāvdaļas:
  • Liellopa steiks 2 gab
  • Sāls, pipari 1 tk
  • Olīveļļa 150 ml
  • Dižonas sinepes 3 ēk
  • Saldais kartupelis 1 gab
  • Selerijas sakne 1 gab
  • Pastinaks 1 gab
  • Mandeles bez mizas 25 g
  • Lazdu rieksti bez mizas 25 g
  • Zaļās pupiņas 100 g
  • Ķiploks 2 daiviņas
  • Grieķu jogurts 70 g
  • Citronu sulas 15 ml
Dalīties
Novērtēt
2 PERSONĀM

Pamatēdiena sastāvdaļas
2 steika gabali
sāls, pipari, olīveļļa
2 tējkarotes Dižonas sinepju
1 saldais kartupelis
1 selerijas sakne
1 pastinaks
25 g mandeļu bez mizas
25 g lazdu riekstu bez mizas
olīveļļa, sāls
zaļās pupiņas

Mērces sastāvdaļas 
100 ml olīveļļas
2 daiviņas ķiploku
70 g grieķu jogurta
15 ml citronu sulas
2 ēdamkarotes Dižonas sinepju

Pagatavošana 
1. Lēzenā bļodā samaisa labu devu olīveļļas kopā ar sāli, sinepēm un pipariem. Steika gabalus apsmērē ar marinādi un atstāj uz brīdi tajā. Tur ledusskapī.
2. Nomizo un sagriež stienīšos dārzeņus. Sablendē vai sasmalcina riekstus, ko samaisa kopā ar sāli. Dārzeņu stienīšus apslaka ar nedaudz olīveļļas un iemaisa sasmalcinātajos riekstos.
3. Dārzeņus kārto uz pannas tā, lai tie nesaskaras. Liek cepties līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, līdz tie ir gatavi un rieksti apkārt zeltaini brūni.
4. Kamēr dārzeņi ir krāsnī, pagatavo sinepju mērci steikam.
5. Blendera traukā (blenderis ar putojamo slotiņu) lej olīveļļu, pievieno izspiestus ķiplokus, grieķu jogurtu, citronu sulu, sinepes un visu labi saputo, līdz veidojas bieza mērce. Uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.
6. Pēdējā brīdi, kamēr steiks vēl nostāvas, katlā vārošā ūdenī noblanšē zaļās pupiņas.
7. Ņem pannu, ielej tajā pāris ēdamkarotes olīveļļas un uzkarsē. Kad eļļa ir karsta, tajā liek steika gabalus. Vidēji ceptam steikam nepieciešamas apmēram 3 minūtes no katras puses, taču tas atkarīgs no gaļas gabala lieluma un biezuma.
8. Kad steiks gatavs, to liek uz dēlīša, pārklāj ar foliju un sagatavo visas pārējās sastāvdaļas pasniegšanai.