Dārzeņu un lēcu zupa

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

2 ēdamkarotes olīveļļa
70 g baltie sīpoli
160 g seleriju kāti
220 g burkāni
300 g cukīni
350 g smalcināti tomāti savā sulā
130 g zaļās lēcas
1 l (2 kubiņi) dārzeņu buljons
2 ēdamkarotes citrons
2 gab. ķiploka daiviņas
1 tējkarote paprikas pulveris
3 g timiāns
3 g baziliks
4 g sāls
3 g melnie pipari
¼ tējkarotes čili

Dārzeņu un lēcu zupa

Kopējais
laiks
50 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Vegāna
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Lēcas noskalo un iemērc, kamēr sagatavo visu pārējo. Nomizo sīpolus un sakapā tos, selerijas kātus sagriež 1 cm lielos gabaliņos, burkānus nomizo un arī sagriež 1 cm lielos gabaliņos. Cukīni sagriež četrās daļās un sagriež apmēram 1.5 cm lielos kubiciņos.
2
Sakarsē katlu uz vidēji lielas liesmas, ielej eļļu, kad eļļa uzkarsusi – liek sīpolus, burkānus, selerijas kātus, sāli un gatavo 3 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
3
Pievieno tomātus savā sulā, lēcas, saspiestu ķiploku, baziliku, timiānu, paprikas pulveri, melnos piparus un čili. Maisa līdz visas sastāvdaļas ir sajaukušas.
4
Pievieno dārzeņu buljonu, kad uzmet pirmo burbuli, samazina liesmu un ļauj visam vārīties 15 minūtes.
5
Pievieno cukīni, citrona sulu un vāra vēl 15 minūtes. Pagaršo zupu un, ja nepieciešams pievieno vēl garšvielas.